Dinosar

 

Showen på Scandinavium i lördags var bara så bra. Alla dinosaurerna var verklighetstrogna i naturliga storlekar.
Det är ingen kanonkvalitet på bilderna. Man fick ju inte ta foton med blixt.



Innan vi åkte dit hände något som inte rekommenderas. Robin tappade sin mobil och försökte stänga bildörren med mobilen emellan. Naturligtvis visste han ju inte att den låg där. Så här fin blev den iallafall.





Walking with dinosaurs

Ikväll ska vi kliva in i en annan värld. Vi ska resa flera miljoner år bakåt i tiden och hälsa på dinosaurierna. Jag har ett stort intresse i dessa vidunder och nu ska det bli fantastiskt inressant att få se dem på nära håll.

Minns det som i går när mina grabbar tittade på "Jusassic Park". De var inte gamla då och förstod inte hur farliga dinosarna var och inte heller att filmen kanske inte var lämplig för deras dåvarande ålder. Men det finns en scen i filmen som etsat sig fast i mitt minne för den fick jag titta på gång på gång på gång.

Det är när en köttätare har tagit sig in i köket och letar efter de personer som ligger gömda där inne och den dyker upp i ett fönster och man ser bara ett stort öga.
Varje gång de såg denna scen så utbrast de alltid: "Nu kommer ögat, titta nu mamma". Gång på gång tittade vi på det där ögat.




http://www.dinosaurlive.com/ 




Väntan är över

I morse tog väntan slut. Då födde min kära syster sitt andra barn. Precis som förra gången blev det en tjej. Jag har ett önskemål om Alice som namn men det blev nog nedröstat av föräldrarna...
Eftersom jag tyvärr har dragit på mig en, förhoppningsvis mindre variant av, influensa kommer det att dröja innnan jag får se bebben.


Herr Spider

En morgon vid bäddning hälsade den här lilla krabaten på... han, eller om det var en hon, satt så fint på en av kuddarna som hade legat på golvet under natten.



Vilken tur att jag inte är rädd för den här sortens kryp. Men jag måste erkänna att jag tittar lite extra på kuddarna när jag bäddar i fortsättningen.


Gårdagens problem...

På väg till badhuset idag sa en av eleverna till mig att:
- Fröken, när jag blir stor ska jag bli professor, konstnär eller busschaufför.
- Vad roligt, sa jag. Vad gör man när man är professor, frågade jag.
- Ingen aning, svarade eleven. Men jag vet iallafall vad en busschaufför gör...


I badhuset löste jag baddräktsproblemet med att inte bada! Så enkelt var det och det var ju superbt att jag inte köpte baddräkten för 600:- igår.

Min kära kollega Annika har inspirerat mig att leka med bilder och att börja blogga mer. Här kommer nu några av mina första verk. 







        







                            



     


Baddräkt

I morgon ska vi bada med klassen. Fröken Marinette har ingen baddräkt... Åkte därför till stadens sportbutik för att shoppa en. Väl där ville expediten att jag skulle prova den baddräkt som säljs mest. En SPEEDO i allra bästa material. Dessutom håller den in magen. Perfekt! Precis vad den här fröken behöver! Studsar in i provrummet och tar av mig alla kläder - varför ska man alltid köpa baddräkt när det är vintersäsong. Det tog ju naturligtvis ett tag men till slut står jag då där inne med 600 kr-baddräkten på kroppen. Men hur jag än tittade i spegeln hittade jag inte en vinkel där inte magen syntes. För 600 kr trodde jag på marknadsföringen av en snyggare kropp... Det var ju bara att ta på sig alla kläder igen och lämna butiken utan baddräkt. Men jag har ju tjänat 600 kr. Det är inte varje dag man tjänar pengar på en baddräkt! 

Vad ska nu fröken ha på sig när hon badar i morgon då? Det återstår att se...


Förra gången vi var med klassen och badade möttes vi av en horribel syn!
En kille i sina bästa (?) år, är i samma simhall som vi kliver in i, klädd i en BORATbaddräkt.
Risken att jag har på mig en sån tjusig historia är ganska liten...


RSS 2.0