Dröm

Gomorron!

Ska bara tala om att i morse vaknade jag till en ljuvlig dröm. Långt ifrån gårdagmorgonens mardrömsstart...
"I have d dream" var denna ljuvliga morgons väckningssång. Fler såna morgnar och jag mår bra :)

Kram Marinette


Mardröm

Vanligtvis brukar man ju ha mardrömmar när man sover. Jag hade dock en i morse när jag vaknat. Eller rättare sagt jag vaknade till en. Klockradion ringde halv sex och spelar musik för mig, oftast ganska bra musik vid den arla morgonstund. I morse vaknade jag till "This is my life". Kan man vakna till värre? Tror inte det!

Som om inte det vore nog... sätter mig i bilen på väg hem i kväll. Vilken låt spelas då? Jo "This is my life" igen. Mardrömmen har hängt med mig hela dagen för just nu går den på snabbrepris på semifinal på TV.

Bättre att gå och lägga sig och drömma ljuva drömmar i sömnen istället.


God natt

Kram Marinette


Hjälp sökes!!!

Jag vill piffa till min blogg. Någon frivillig som vill ge mig en lektion i bloggdesign????

ALLA andra har så fina bloggar med bilder längst upp och information på sidan m.m. DET vill jag också ha och kunna göra.

Så om du har en stund över så kanske du kan förbarma dig över en som inte kan det.

Royalties

Har en elev som har blivit oerhört intresserad av gamla kungar. Vet inte om det var när vi av en händelse under en lektion i engelska kom in på Gustav Vasa. Vi pratade om de engelska orden för kung, drottning osv...(Det ligger ju i tiden nu med bröllop o allt). Då kom vi iallafall in på Gustav Vasa och jag berättade om honom. Alla barnen lyssnade intresserat.

På eftermiddagen spelade jag och eleven GENI och då dök det upp en fråga som löd: På vilken sorts fest sköts Gustav III? Av naturliga skäl kan man ju inte det när man går i ettan så jag gav honom en ledtråd: Det är en sån fest där man brukar klä ut sig. Jaha, säger han och svarar: Halloweenfest! Han förstod inte alls varför jag tyckte att det var ett roligt och gulligt svar.

Några dagar senare kommer eleven fram till mig och säger:
Fröken, jag vet hur Gustav IV dog.
Jaha, hur då? frågar jag.
Han åt ärtsoppa, svarade eleven.

Han hade ju delvis rätt men det var inte den kungen utan Erik XIV som blev förgiftad av ärtsoppa som hans bror Johan serverade honom.

Vi får nog införa historialektion om gamla kungar i ettans läroplan. Kung Gustav III av Sverige (av Alexander Roslin 1775)
Gustav III Fil:Gustav Vasa.jpg Gustav Vasa Fil:Eric XIV of Sweden.jpg Erik XIV

RSS 2.0